NABBEN
Historik
Cirklar
Aktiviteter
Verkstad
Galleri
Lšnkar
Kontakta oss

 

Aktiviteter

Bokbinderi

Mest och helst av allt träffas vi i amatörbokbindareföreningen och arbetar med våra böcker mm och det gör vi inom ramen för studiecirkelverksamheten.

 

Kaffe och trivsam samvaro

Vi unnar oss alltid att sitta ner en stund tillsammans i vårt kök och ta en fika tillsammans. Även denna samvaro är en viktig del av verksamheten. Varje cirkel bestämmer själv hur man vill dela på ansvaret för kaffekokning och eventuellt kaffebröd.

 

Måttlig mötesverksamhet

Vi har hittills inte haft siktet inriktat på att ha många formella möten. Varje år i mars har vi vårt årsmöte där föreningen efter mötesförhandlingarna bjuder på en lättare salladssupé

På hösten bjuder vi in alla medlemmar till ett höstmöte där vi vanligtvis också har en inbjuden gäst, som berättar om något intressant med anknytning till böcker och/eller bokbinderi eller något annat hantverk. Även på höstmötet ordnar föreningens husmor med sallad samt kaffe.

 

Föreningens styrelse sammanträder normalt fem gånger per år. Sammanträdestider för både styrelsen och föreningen framgår av kalendariet.

Mötesverksamheten är emellertid inte huggen i sten. Finns det önskemål om flera allmänna möten är det bara att kontakta styrelsen.

 

Öppet hus med barnaktiviteter på Kulturnatten

Under Kulturnatten – sista lördagen i september – har föreningen öppet hus i sina lokaler, och bjuder in både barn och vuxna för att bekanta sig med bokbinderihantverket. Vi ställer ut exempel på pågående och avslutade arbeten, och medlemmar finns på plats för att visa bokbinderiets alla olika moment. Så ofta vi förmår avsätter vi tid och medlemmar för särskilda barnaktiviteter i den fasta förvissningen att det ska böjas i tid...

 

Studiebesök

Vi får ibland förfrågningar från andra föreningar eller grupper av intresserade, som vill veta mer om det urgamla bokbinderihantverket. Vi är alltid beredda att försöka hitta lämpliga tider och värdar för sådana besök i vår verkstad, som också är vår föreningslokal.